Welke gevolgen hebben de veranderingen in de theorie-test voor u?

De manier waarop de theorie-test werkt in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland verandert. Vanaf 14 april 2020 bevat de theorietoets drie meerkeuzevragen op basis van een korte video.

We hopen dat de veranderingen de theorie-test voor iedereen toegankelijker zullen maken. Uit onderzoek blijkt dat automobilisten met lees- en leermoeilijkheden worstelen met schriftelijke vragen. Het gebruik van op video gebaseerde vragen zou mensen met dyslexie en autisme moeten helpen. snelheid met aanhanger minder hard rijden.

 

=Iedereen die vóór 14 april de theorie-test aflegt, moet eerst een casestudy lezen voordat hij er vijf vragen over beantwoordt. Na de wijzigingen wordt u gevraagd één video te bekijken en vervolgens drie vragen te beantwoorden. Hieronder is een voorbeeld van een autotheorie testvideo.

Oefenen CBR theorie examen

Peter Brabin, hoofd opleiding bij rijschool Bill Plant, voegde toe: “Het lijdt geen twijfel dat de veranderingen die van kracht worden een verbetering zijn van de theorie-test; Hoewel het grootste deel van het examen ongewijzigd blijft, brengt de introductie van videoclips in plaats van schriftelijke casestudy’s studenten in realistischere scenario’s die lijken op dagelijkse rijervaringen. cbr theorie examen motor om meer over je auto te weten.

De video wordt aan de linkerkant van het scherm afgespeeld, met bedieningselementen waarmee de leerling een specifieke video op de voortgangsbalk kan afspelen, pauzeren of verplaatsen. De rechterkant toont de vragen en antwoorden.

Wat verandert er niet

Andere elementen van de autotheorie-test veranderen niet. Zo moet je binnen 57 minuten nog steeds 50 meerkeuzevragen beantwoorden. Om te slagen, moet u minimaal 43 vragen correct beantwoorden.

“Daarnaast zullen de doorgevoerde wijzigingen veel gunstiger zijn voor bestuurders met lees- en leerproblemen, en voor degenen die merken dat ze beter leren in visuele scenario’s. De verbeteringen, hoewel klein, zijn meer gericht op het meer klantgericht maken van de theorie-test, wat leidt tot begrip op langere termijn in plaats van herziening op korte termijn. ”