De nieuwe Hyundai Creta verslaat Kia Seltos en andere Maruti Suzuki-auto’s en wordt in mei 2020 de best verkochte auto.

Vanwege de pandemie van het coronavirus werden de autoverkopen in India bijna twee maanden uitgesteld. Het land gaat echter langzaam open en autofabrikanten zijn begonnen met het exploiteren van productiefaciliteiten en dealers. De verkopen in mei 2020 waren niet erg bemoedigend voor de meeste merken, hoewel de lijst met de best presterende auto’s in India eindelijk uit is.

Het is voor het eerst in decennia dat geen enkel Maruti Suzuki-product bovenaan de bestverkochte autokaart staat. In mei was de nieuwe generatie Hyundai Creta het best verkochte model met 3.212 eenheden geleverd aan klanten. gratis auto verkopen als sloop.

De Ertiga MPV van Maruti Suzuki en de Dzire behaalden respectievelijk de tweede en derde positie. Maruti Suzuki leverde in mei 2020 2353 stuks van de Ertiga en 2215 stuks van de Dzire. Mahindra verkocht er 1.715 stuks van de populaire Bolero SUV aan en behaalde daarmee een 4e plaats in de lijst van de 5 best verkochte auto’s. Maruti Suzuki Eeco pakt de vijfde plaats met 1617 verkochte exemplaren in mei 2020.

Kopen van een auto tips

De nieuwe generatie Hyundai Creta heeft tijdens lockdown meer dan 24.000 boekingen geregistreerd, wat de populariteit en de vraag naar het nieuwe model aantoont. De SUV concurreert direct met de Kia Seltos, die ook is bijgewerkt met nieuwe functies. De nieuwe Creta is verkrijgbaar in 3 motoropties: een 113 pk, 1,5 liter NA-benzine, een 113 pk, 1,5 liter turbodiesel en een 138 pk sterke 1,4 liter turbobenzine. Transmissiekeuzes omvatten een handgeschakelde zesversnellingsbak, een CVT met benzine, een koppelomvormer met zes versnellingen met diesel en een DCT met zeven versnellingen en 1.4L turbobenzinemotor. auto kopen tips voor een mooiere auto.

Het dieselmodel was goed voor bijna 55 procent van de totale boekingen, wat ongekend is in tijden waarin de vraag naar diesel daalt. Het verliezen van de toppositie in de verkoopgrafiek is een tegenslag voor het Indo-Japanse merk. Maruti Suzuki heeft echter een robuust dealernetwerk en het bedrijf hoopt opnieuw de toppositie te veroveren.