Handelaren zeggen dat Bitcoin op de korte termijn zeer volatiel is vanwege prijsbewegingen, aangezien de prijs een cruciaal punt nadert.

Bitcoin-prijs in de buurt van ‘Monsterbeweging’ na weken van bereik

In een periode waarin de institutionele vraag naar Bitcoin sinds begin 2020 snel toeneemt, zou de verandering van houding van JPMorgan ten opzichte van BTC goed kunnen zijn voor de toekomstige prijsactie van Bitcoin. Cryptocurrency kopen op Bitcoinexchangenederland.nl is veel makkelijker.

In de afgelopen 12 maanden heeft Bitcoin twee uitgebreide bereiken gezien. De ene was in juni 2019 en de andere in december 2019. In beide gevallen zag de prijs van BTC de volgende maanden een stijging van 40%.

Waar gaat de grote zet plaatsvinden?

Handelaren voorzien over het algemeen twee kortetermijnscenario’s voor het hoogst gerangschikte digitale activum op CoinMarketCap. Een daarvan is een afwijzing van $ 9.200, gevolgd door een daling tot de $ 7.000 en de andere zou de prijs met $ 9.200 inhouden en vervolgens $ 10.500 opnieuw testen om mogelijk de start van een hernieuwde rally te zien.

Welke richting de prijs de komende weken ook opgaat, analisten anticiperen op een zeer volatiele trend voor de markt voor cryptocurrency.

Een technisch analist die bekend staat als Crypto Birb schreef:

”Al 1,5 maand consoliderend. Dit wordt binnenkort een monsterzet voor BTC. ”

Evenzo zei Pentarhudi, een Bitcoin-handelaar die de steile neerwaartse trend van Bitcoin al in februari voorspelde, dat BTC op schema ligt om een ​​explosieve prijsactie te zien.

Pentarhudi legde uit dat de technische structuur die Bitcoin nu weergeeft ofwel een triple top ofwel een range lock is.

De prijs van Bitcoin werd afgewezen op $ 10.500 in oktober 2019, februari 2020 en juni 2020. Op de dagelijkse BTC-grafiek creëerde het een triple top formatie die typisch een bearish patroon is.

Als de prijs van Bitcoin de komende weken blijft dalen en bevestigt dat het een triple top is, waarschuwde Pentarhudi dat BTC zou kunnen dalen tot $ 6.000. Bitcoins kopen via goede sites is goed voor de vertouwen.

De analist zei:

“Triple top op dagelijkse … Bearish patroon. Wordt geactiveerd onder de $ 8000 met een doel voor $ 6000. Ofwel triple top of range lock. ”

Bitcoin betreedt ook een “angstzone” op verschillende beleggersindexen, wat suggereert dat handelaren steeds voorzichtiger worden met betrekking tot de kortetermijntrend van BTC.

Variabelen die op korte termijn van invloed kunnen zijn op BTC

Er zijn twee belangrijke variabelen die de prijsontwikkeling van BTC in juni kunnen veranderen. Een daarvan is het risico dat mijnwerkers meer Bitcoin verkopen na een aanpassing van de moeilijkheidsgraad, en de tweede is de verrassende lof van JPMorgan voor de beste cryptocurrency.

Eerder deze week zei JPMorgan dat Bitcoin ‘uithoudingsvermogen’ heeft nadat het de crash van $ 3600 in maart overleefde. Het voltooide een V-vormig herstel door binnen minder dan drie maanden boven de $ 10.000 te stijgen.

De mijnbouwmoeilijkheid van Bitcoin zal de komende drie dagen echter met 13% toenemen, wat betekent dat de kosten van mijnbouw aanzienlijk zullen stijgen. Dit kan extra verkoopdruk op de Bitcoin-markt uitoefenen, wat het bearish scenario op korte termijn versterkt.