Het is altijd een algemene opvatting geweest dat alles wat zoet en zondig lekker is wel een natuurlijke vijand van gewichtsverlies moet zijn. In tegenstelling tot wat velen denken, zijn de altijd verkoelende en smakelijke smoothies juist geweldig om die extra, lompe kilo’s kwijt te raken. Simpelweg omdat het allemaal zit in de ingrediënten die men gebruikt bij het maken van deze smoothies!

Een smoothie kan worden calorie-gecontroleerd om een ideale voeding voor het verliezen van gewicht dat is uiterst smakelijk op hetzelfde moment. Nutritioneel gezien kan men ook uitstekende voedingsrijke ingredienten selecteren om het een perfecte balans van smaak, calorieën en voeding te geven. Smoothies om af te vallen is zeker geen mythe en kunnen bovenal ook nog eens erg lekker zijn.

Kennis over de juiste ingrediënten

Het is zo gemakkelijk om uw kennis van de juiste, ideale ingrediënten voor het maken van die ongelooflijke gewichtsverlies smoothie van uw persoonlijke keuze. Alles in de juiste balans van voedingsstoffen en specifieke calorie-inhoud. Niets in overmaat. Gewoon een perfecte formule met de juiste verhoudingen van gezonde vetten, eiwitten, complexe koolhydraten, en de essentiële vitaminen en andere voedingsstoffen.

Bovendien, als je extra energie nodig hebt om je stappen wat op te fleuren, kies dan de juiste ingrediënten om dat beetje extra kracht op te wekken. Ook weer zonder meer calorieën toe te voegen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als naast het dieet ook veel beweegt. In dat geval raden we je aan om een strak trainingsschema te maken. Lees meer over het maken van een trainingschema door op de link te klikken.

Ingrediënten om effectief af te vallen

U kunt uw gewichtsverlies op vele heerlijke manieren stimuleren terwijl u geniet van de smaken van uw favoriete smoothies. Smoothies worden altijd gekenmerkt door hun romige rijkdom en gladheid. Dit komt door het gebruik van ingrediënten als avocado, die naast een hoog gehalte aan vitamines en mineralen veel gezonde vetten bevat.

Dan kunt u kiezen uit alle soorten bessen. Bosbessen, bramen, frambozen, aardbeien – ze bevatten allemaal weinig calorieën en suiker, maar veel vezels. Het belangrijkste is dat ze echt rijk zijn aan antioxidanten om het algemene welzijn en de algehele gezondheid te bevorderen.

Smoothies verrijken met andere ingrediënten

Heb je eenmaal het hoofdplan in gang gezet, verrijk je smoothies dan op de juiste manier met andere ongelooflijke ingrediënten zoals cayennepeper die helpt om gewicht te verliezen en tegelijkertijd een beetje pit aan je brouwsel toevoegt. Voeg dan wat chiazaadjes toe, die ook goed zijn voor gewichtsverlies vanwege hun hoge vezel- en eiwitgehalte, waardoor je een vol gevoel krijgt.

En niet te vergeten voedingsstoffen als calcium, antioxidanten en omega-3 vetzuren waar ze om bekend staan. Maakt u zich zorgen over de overmatige bloedsuikerspiegel in uw lichaam? Strooi een scheutje kaneel in je afslank smoothie en de verbeterde stofwisseling van de glucose zal helpen om de bloedsuikerspiegel regelmatig te houden.